hits

Ommøblering med neste generasjon

Denne uken var yngste datteren min hos meg flere dager enn vanlig. Vi har feiret sommerferie sammen og har blant annet brukt tiden til å få ommøblert rommet hennes.

Vi har flyttet om på den hvite IKEA hyllen som har vært i arv fra de eldste. Nå er den tilbake på min yngste sitt rom der den var for noen år siden. Vi har funnet motsatt vegg til den og hun har selv laget et bra systematisk opplegg for hva som hører sammen. Alt er merket med gode skilt som beskriver innholdet.

Jeg har endret på innholdet i køyesengen hennes. Jeg har båret tilbake Pennyklubben bøkene til de eldste tilbake til sitt eget rom. De er sikkert fortsatt glade i hester slik de alltid har vært. 

Jeg har båret tilbake hele barbiesamlingen med DVD-filmer til de eldste for å sjekke om alt er i riktig hus. Jeg kan ikke huske å ha kjøpt en eneste Barbiefilm. Kun Barbie-blader husker jeg å ha kjøpt. Disse ligger nå i minstedatter sin frisør- og sminkeavdeling vi opprettet på ny vegg idag.

Vi har sammen sortert all makeup. Vi har lært forskjell på sminke til barn, ungdom og voksne. Hvilket merke mamma liker, hvilket merke mamma liker at døtrene kjøper hos mamma, hva vi gjør med skvip og dårlig kvalitet (overflyttes til hobby - avdelingen). Kanskje lage et fint bilde en annen dag.

På badet har vi gjennomgått alt. Vi trenger egentlig bare 1 førstehjelpsskrin til mamma og jentene siden mamma styrer innholdet uansett. Vi har flyttet mesteparten av barnas sminke til seg selv og prøvedukke ned på eget rom foran sminkespeil, - der en har god tid til å leke og finne riktig stil.

Vi har gjennomgått hele garderoben og tilføyd noen klær mamma hadde gjemt bort fordi de var for store tidligere. Jeg ble veldig glad for å finne flere par med sko og ytterjakker spesielt. Jeg trodde jeg måtte handle joggesko snart til å begynne med. Men vi har visst alt fortsatt. 

Jeg har sortert bagasje rommet mer praktisk. Små vesker/små ryggsekker har jeg gjort lett tilgjengelig da vi har begynt å ta små spaserturer til butikken uten bil. Da har vi med oss vannflaske, diskuterer trafikkregler, naturen, eiendomsgrenser, hva som vokser, hva vi kan spise langs veien innenfor rimelighetens grenser av markjordbær og bringebær. Gjerder, grenser, hvor røttene begynner, hvor nært vi er naboen sitt gjerde, offentlig, privat.

Vi diskuterer markedsøkonomi på butikken, fast lavpris, merking av varer, hvorfor vi bryr oss mer om noen priser enn andre.

Hjemme er det nå en enda større syhaug enn før fordi jeg har mange idéer til å sy om klær istedet for å kaste dem. Jeg må bare begynne snart. 

Jeg har båret inn alle porselensdokkene med skreddersydde spesialklær til mellomste datter sin hylle. Jeg ser for meg at hun kanskje kan bli inspirert til å lage noe fint i design og redesign som hun er så flink til en dag i fremtiden. 

Gangen nede har jeg fylt opp med de klær og fritidstøy minstedatter kan ha fremover og i vinter. Vi håper både på sol, regn og vinterdag i snøen etterhvert. Jeg har også flyttet om på de voksne sine ting alt etter hvem sin hylle det er både nede og oppe. 

Redningsvestene er lett tilgjengelige for jentene mine og den ene min. Skolesekkene er pakket lengre bort inntil videre. Langreise koffertene er fylt opp med sponsede bager. Det blir kanskje en stund til neste langreise, men det er helt ok. Soveposene til meg og jentene er også klar hvis vi for eksempel vil sove på sofaen ute en gang det blir tropenatt. Jeg misliker fortsatt telt, men jeg har ett. Åpen himmel i terrasseavdelingen liker jeg bedre.

Etter datter returnerte til farmor etter fine dager sammen reorganiserte jeg også stuen. Jeg liker den bedre og bedre. 

Jeg har også begynt å se litt på hvordan den store kjellerstuen kan bli varmere i innholdet. Noe skolearbeid er flyttet opp i arkivet mitt der jeg tar vare på historien vår. Noen minner er gjort klare til å fortsette utviklingen til en fin fremtid. Jeg har fylt på de store kles-skuffene med uteklær som lå på andre rom. Har lurt litt på om alt som er innkjøpt er fra mine penger av det jeg finner i skuffene. Jeg vil bare ha klær der fra min egen lommebok og butikker jeg kjenner til fordi jeg har sagt at de fikk handle der med venninnene sine. 

Noen eiendeler skal jeg diskutere med min tidligere kollega fra Brasil. Jeg fant et par Brasil plagg + Lacoste som er pappaen sitt favorittmerke. Jeg håpet de hadde alt i sitt eget hjem snart og motsatt med det som skal være her. 

🙂

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar