hits

Jul i blomsterbedet mitt

Jeg jobber med å forme både blomsterbed, hva som gror der og klippe bort døde blader på plantene i hagen.

Ved rosebuskene er det mange vekster som trives. Jeg vet ikke hvem som liker hvem best, men jeg vil ha rosene i hovedrollen ihvertfall. 

Det lille juletreet som ligner på det jeg selv hadde på barnerommet mitt siden jeg aldri fikk nok jul, har fått sin egen potte idag inne i potensial - firkanten min. 

Der har jeg også ompottet den ene kristtornen uten bær til å være følge-venn. Det vokste lite epler på treet mitt hos bestefar også, for det var bare onkelen min sitt tre som hadde greie på det. Av de med navn på. Så jeg får gjøre det beste utav alle mine kristtorn uten bær. Kanskje de kan pynte litt rundt huset likevel. 

Rosebuskene fikk nå litt bedre plass og jeg laget naturstein-dekor i knøtteformat rundt. 

Det var et bittelite eiketre som plent ville henge fast ved siden av så det har jeg gjerdet inn med hvite skjell. 

Vanessa sine frø så ut til å trenge litt mer boltreplass etter de har vokst endel i høyden. Disse har jeg nå satt ved siden av eiken og rosene. Hun plantet så mye, men jeg tror sennepen overlevde. Jeg må lese meg litt opp på sennep og hvordan den ser ut i vekstfasen før innhøsting. 

Fuglene trives også veldig godt i området så jeg kan snart notere ned alle artene jeg ser i løpet av en uke. Det er ganske mange. Den jeg så idag var veldig opptatt av det gamle redskapet med rust på som jeg bruker når jeg skal sage mer småved. For å få riktig sittehøyde på sagen. Jeg har pyntet den midlertidig med skjell for å markere at det er en gammel fin gjenstand brukt til noe fornuftig i gamle dager. Kanskje den også får en antikvarisk verdi hvis jeg fjerner rust.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar