hits

Evangeliesenteret på Sjernarøy

Idag var det musikk og sang med Evangeliesenteret i Sjernarøy Kyrkje. Vi hadde også lokale musikere fra Fogn og Finnøy som sang og spilte. 

Senteret har vært i området i flere dager og de trivdes veldig bra på besøk i vår kommune. Unni Vignes introduserte de besøkende og startet med en morsom historie om "barselgruppe" da Maria ventet Jesus. Det ble etablert kvinne-relasjoner som etterpå førte til at Jesus fikk gode venner. 

Deretter sang en ung kvinne fra Fogn. Det var en sang om Jesus som hørtes veldig ektefølt. Jeg tror Jesus har betydd mye for henne.

Jeg hadde ingen Jesus i livet mitt i oppveksten. Jeg visste om ham, men jeg var stort sett fornøyd med mor. Hun ordnet alt for meg. Jeg lærte på søndagsskolen om Jesus, men var mest opptatt med fiskene i garnet og eplene på trærne som jeg kunne relatere til min egen oppvekst.  

En mann fra Finnøy sang like ekte om sitt forhold til religionen.

Vi sang litt fra salmene før Evangeliesenteret startet med alle på scenen/fremme der vi pleier å ha døpefont, konfirmasjon eller konsert.

Evangeliesenteret er et sted med samhold der det som binder en sammen er troen på Jesus. Det er også et sted som plukker opp mennesker som trenger samhold. På samme måte som at en kan melde seg inn i troen på Jesus, heie på et fotball lag sammen med andre, starte med teamsport eller melde seg inn i et politisk parti. Det er samhold mange steder. 

Første mann som snakket om seg selv gjorde sterkt inntrykk. Det er første gang jeg har hørt noen på Sjernarøy fortelle offentlig om livet sitt. Han virket sterk og sunn etter flere år med  usunn livsstil som hadde ført til økonomisk tap for også andre enn seg selv.

Neste mann fortalte lite om bakgrunnen som skal ha vært lignende som den første. Han var mest opptatt av hvor han er idag og ville vise alle gjennom sang at Jesus hadde vært redningen i livet hans,  og hvor glad han ble av Jesus. 

Tredje person var en kvinne som har vært i fengsel. Hun hadde også glede av et sunt samhold etterpå. 

Siste kvinne snakket lenge og vi trengte ingen prest når hun var der. Vi hadde akkurat sunget en svensk sang og hun var svensk slik som deler av min familie. Tårene mine spretter lett når ting skjer på svensk så jeg lyttet veldig på hennes historie om å hyrde sauene. Sauene skal ledes i riktig retning av hyrden. Jeg var hyrden inne i hodet mitt når hun snakket og jeg ville også få dem samlet med meg til de beste beitemarker. 

Det var sterkt og etterpå hadde vi kaffe, kaker og fikk anledning til å bli kjent på tvers av øyene og kanskje besøke hverandres kirker oftere. Kjekt med de fra Finnøy, Fogn og Ombo hos oss idag 🙂

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar