hits

Morsdag-helg

Denne helgen som var nå har jeg gleder meg til i mange uker fordi minste datter skulle være hos meg.

På bildene er bollene som vi bakte på søndag og to gode venner som holder rundt hverandre. Vi har vasket den gule kosebamsen så han skulle lukte godt i rent sengetøy og vi har nappet mosen av snømannen, for han har vært med på noen kjekke uteaktiviteter. Vi har også sydd armen hans litt. 

Lørdag spilte vi fotball med delvis bokse-oppvarming rundt banen for å holde varmen før vi øvde på å være keeper, som er litt mer stillestående. Vi er begge bygd for langvarig sport og må holde pulsen oppe for å slippe å fryse. Det er litt kaldt om dagen. Vi avsluttet som på boksingen med litt styrke og spenst. Ingen får ta jente - armhevinger med meg for da blir vi kalde på knærne. Dessuten kan vi godt bli like gode som guttene på det vi greier. Totalt ca. 15 minutter gym som avtalt på forhånd, og det var en god start på dagen. 

Vi gjorde så mange hobbyer og hjemmehygge aktiviteter vi greide. Vi laget hjemmelaget bursdagskort til storesøster fra Vanessa. Jeg laget kort med kalligrafi til Vanessa med litt hjelp fra internett, for det lærte jeg en gang på skolen. Hadde lyst å prøve igjen. Jeg sydde noen klær som har ligget en stund og ventet på meg, Vanessa laget blekksprut til storesøster.

Utpå dagen feiret vi bestemor sin morsdag og det var hyggelig. Vanessa hadde med seg en liten aktivitet til pus for å se om det kunne være en måte å bli kjent med ham. Vi må nok bruke tid å bygge opp tillit da han er en stor utepus med sunn skepsis til nye ting.  

Hjemme igjen hadde jeg kjøpt ingredienser til fløtegratinerte poteter uten ost, med fløte, løk og sopp. Til kjøtt ble det bog-skinke som var blant det  mest brukte hverdags-kjøttet da jeg vokste opp. Istedet ble det hjemmelaget potetstappe med stekt løk og sopp i fløtesaus og kjøtt ved siden av. Litt blanding av mor da jeg var barn, litt fra noen år senere med fløtesausen da Vanessa var liten. Jeg ble også en racer på ulik mos, puré og slikt på den tiden. Vi skal uansett lage enten spagetti, kjøttboller eller taco/noe litt mer kjent neste gang :-)

Jeg måtte trille på sofaen da jeg forspiste meg, men ble ganske straks klar for en liten tomanns-poker-turnering med Vanessa etterpå. Vi har egne regler. Og vi hadde tv-lørdagskveld slik som i min barndom og brukte god tid på å stelle oss og bli litt ekstra fine i klærne og ha på neglelakk. 

Dagen etter kikket vi i album for å få historien vår riktig og memorere også de siste minnene. Vi sorterte med det samme noen utklipp og bilder som var på vei til riktig sted. Denne dagen pyntet vi håret og laget bedre system i hårpynten, så litt hva de gjør på Magnus Carlsen sin sport, før vi spilte poker igjen. Vi så også Ravi på tv og mamma benyttet da anledningen til å friske opp klassikerne E-ordet og Dans oppå bordet (Utavdæsjælopplevelse). Det viste seg at Vanessa også har anlegg for å like rap slik som mamma og hun kunne litt av en annen kjent rap-sang. 

Bollene var høydepunktet og det var ekstra kjekt når de smakte godt. Det har hendt at jeg har bommet på dette før, men denne gangen prikket vi inn riktig heving og smak på en gang. 

 

 

2 kommentarer

CamyReed

12.02.2018 kl.22:43

Høres ut som du har hatt en herlig helg...og ikke minst en fin avslutning med morsdag og boller<3 Ha en strålende uke

Tina Kristin Talgø

13.02.2018 kl.22:51

CamyReed: Tusen takk ?? Det må du også ha ??

Skriv en ny kommentar