hits

Bonsai, fiskekaker, frisør, mat og riding

Vi var på Ikea på fredag. Der kjøpte jeg et nydelig bonsai-tre:

De har to størrelser der. Ett stort og et mindre. Dette er det som er litt mindre. Jeg tok ikke sjansen på å kjøpe det største fordi mange av plantene mine dør, men jeg har lyst å prøve med dette. Det må ikke under 12 grader og skal ikke ha direkte sollys. 

Ellers kjøpte jeg et kjempefint nytt sengesett til dobbeldynen. Det er brunt i litt skinnende stoff. Det var utrolig fint å få på sengen. Vi gikk gjennom hele møbelavdelingen i andre etasje da jeg plutselig så det drømmesoverommet. Det nye sengetøyet var litt inspirert av dette. 

I går laget jeg fiskekaker. Det var veldig lenge siden. Dette måltidet er fullstendig uten melkeprodukter og gluten. Man trengte ikke melk, jeg merket ingen forskjell. Og jeg har i endel smak i kakene, så de var ikke så verst. Vi har hatt dem til middag i to dager nå :-P Jeg hadde oppi mange fiskefileter, egg, potetmel, løk, salt, pepper, persille og stekt i olje siden det er melk i smør. Tilbehør var poteter, raspete gulrøtter, tyttebær syltetøy og brun saus laget av potetmel.

I går hadde jeg bestilt time hos frisøren til eldste og minstejenta mi. Hun på 5 fikk klippet luggen, litt oppklippet langs sidene, stusset litt bak og til slutt fikk hun i rosa og lilla farge pluss glitter. Det var veldig stas. Eldste jenta stusset kantene litt som var slitt. Mellomste jenta mi var hos frisøren dagen før. Hun var så heldig å vinne gavekort på bingo med både klipp og farge så hun farget det lyseblondt med striper i. Nå er det bare meg igjen med tuppene. Kjæresten min har klippet luggen min og det gikk veldig bra. Jeg har klippet ham med maskin. Det har jeg ikke gjort før noen gang, men han viste meg hvordan jeg skulle gjøre det. 

Denne flotte ostekaka laget mellomste datteren min selv. Hun fikk forklart av kjæresten min hvordan hun skulle gjøre det. Jeg synes hun er veldig flink å lage mat og med hendene ellers. Jeg kunne ikke spise på grunn av melk og gluten og sukker, men alle sa den var kjempegod. Jeg er heldig som har kjæresten min til å både lære fra seg og til å lage ting som jeg bestiller. Siden han har bedriften "Kokk hjem til deg" har jeg bestilt hos ham hver gang jeg egentlig skulle ha bakt noe selv. Barna mine har hatt med kaker til skolen to ganger og jeg kjøpte også til en konfirmasjon i helgen som var. Til skolen laget han brownies og pavlova. Til konfirmasjonen en stor fin ostekake. Han har mye erfaring med blant annet bryllupskaker og kan lage alt mulig, alt etter hva man spør om. Da betaler man innkjøpene pluss timepris.

Utenom dette har vi ridd litt i det siste. Jeg har ikke ridd, men jeg har begynt å prøve bli venn med hestene. Striglet og gitt dem mat. Jeg liker så godt når familien kan gå en tur sammen, men de vil jo ikke det. Men når vi legger til en hest eller to - da får vi turen som jeg har hatt så lyst på. Og alle er glade :-)))

#bonsai #ikea #sengesett #fiskekaker #frisør #mat #mammablogg #kokk #hester #tur 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar