hits

Trommer, soling, skriving og hobbyfilosofi

I går spilte jeg trommer. Det var første gang på flere måneder og gjorde veldig godt. Jeg er ikke flink. Det er jeg blitt veldig klar over etter å ha vært på en del konserter og sett folk som virkelig KAN spille. Men uansett nivå, gjør det veldig godt å få slått litt i fra seg til bra musikk.

Jeg spilte til Sabotage først. For første gang. Den er kul. Skulle hatt bedre lyd. Bedre øreklokker eller musikkanlegg så jeg hører musikken bedre. Jeg spiller med dataen og øreklokker på max. Jeg hører ganske bra, men detaljene forsvinner når jeg spiller selv. For lydnivået er ganske høyt av trommene i seg selv. Så spilte jeg til Sweet Child of Mine. Den har jeg spilt mye til. Den er vel favoritten min. Jeg liker best å spille når det er første gang på en stund. For da blir en lettere revet med og en del av musikken enn hvis en spiller den samme sangen for femte gang etter hverandre. Da blir det mer teknikk en er opptatt av og mindre passion. Men klart nivået blir ikke bedre uten å øve. Så det er jo viktig å spille sanger mange ganger.

Idag ble en sløv dag. Jeg kjørte først og hentet noe på posten og handlet for uka. Deretter solte jeg meg mesteparten av dagen og badet. Barna bakte muffins og hadde besøk og badet. På kvelden lagde jeg blomkålsuppe. Godt med suppe på en varm dag. Og ryddet huset selvfølgelig. Det er det ikke fri fra. Men jeg er jo heldig som har noen å rydde for. Har tenkt på hvor trist og tomt hvis jeg satt der alene i et ryddig hus hver dag. Så da får det heller være litt rot å rydde i. Vi jobber videre med å bli flinkere på å ta våre egne ting. Når vi klarer det er vi gode :-)

Avsluttet kvelden med serier og skriving. Hadde mye på hjertet idag. Men det er ikke alt som kommer ut i blogg nemlig ;-) Kan virkelig anbefales å skrive ned ting hvis en ikke er typen som diskuterer alt en tenker på. Det har gjort mye for meg ihvertfall. Men der er man ulike. Jeg pratet mye mer før for en god del år siden. Det kommer an på hvem en har i livet sitt og hvilken relasjon en har til de som er i livet sitt. Og responsen en får.

Det avgjørende for min del er å bli forstått. Blir jeg forstått og akseptert snakker jeg. Da kan jeg snakke mye. Eller jeg lytter. Jeg er veldig glad i å lytte også. Jeg tror man er heldig om man har noen å prate med som man kommuniserer godt med. Jeg tror det er mangel på dette som gjør at folk tyr til terapi. Jeg har ganske mye erfaring med terapi og det eneste som skjer der er at en person lytter og aksepterer meningene dine og prøver å snu tankegangen din i den retningen de har lært i bøkene sine at den bør være. En teori om å snu tankene i en bestemt retning. Kognitiv terapi er litt in. Å snu "negativt" til positivt. Som om det finnes noen feil tanker. Alle tanker er et steg på veien til en ny tanke, tenker jeg. Du trenger ikke tvinge en tanke til å bli "positiv". Den blir postiv av seg selv når den har fått jobbet seg ferdig. Så jeg er faktisk glad i de aller aller fleste tanker. Der er vi ulike terapeutene og jeg. Og det er nok derfor jeg og terapeutene har gått hvert til vårt. Vi har ulike verdier. Vi har ulikt grunnsyn. Fundamentet vårt er ulikt.

Jeg har funnet meg selv, jeg er en spirituell person, jeg er en introvert slik som omtrent halvparten av befolkningen og jeg blir sur hvis noen prøver å styre meg til å bli en ekstrovert for jeg er fornøyd med den jeg er. Jeg er ikke så flink med mennesker, jeg jobber med saken, men vi kan ikke alle være god på det samme og jeg har et annet verdensbilde enn helsearbeiderene har. Spesielt de som jobber med hodet. Det viktigste for meg er at jeg gjør det som føles naturlig her og nå. Er det skrive. Så skriver jeg. Er det snakke så snakker jeg eller ringer noen. Enkelt og greit. Jeg er dårlig på å snakke i telefon også. Men jeg er blitt bedre for jeg har gjort det mye mer i senere tid og da kommer man seg litt. Kunne skrevet mye mer om dette, men føler jeg må gi meg for idag. Men vil avslutte med å si at aksept er viktigst. Å være glad i seg selv og hvem en er først, slik at en kan gi aksept og kjærlighet til de som er rundt en. 

#musikk #trommer #sommer #skriving #hobbyfilosofi

 

 

 

   

4 kommentarer

Line

29.06.2014 kl.21:32

Du virker som et veldig interessant menneske. Liker bloggen din! Ha en fin dag.

Tina Kristin Talgø

30.06.2014 kl.00:46

Line: Takk. Det var en skikkelig hyggelig tilbakemelding :-) Ønsker deg en fin kveld.

Endresen

01.06.2015 kl.14:16

Hei :) Musikk er terapi :) Liker bloggen din. Kom gjerne på besøk til meg også; http://endresen.nu/trommer-av-malingsbotter/

P.s. Høres ut som du har vært uheldig i ditt møte med terapeuter, for jeg kjenner mange flotte terapeuter som aksepterer alle tanker, er introverte og faktisk ønsker at de negative tankene skal få uttrykke seg. Har du hørt om psykosyntese? Klem

Tina Kristin Talgø

03.06.2015 kl.21:53

Endresen: Hei :-) Musikk kan gi mye glede ja.

Ang. terapeuter var det greit den gangen jeg selv tok initiativet til å gå der og ønsket tilbakemeldinger på ting. Jeg kom til et punkt der jeg følte meg ferdig etter en god stund. Jeg forstod tankegangen og jeg mener min egen tankegang fungerer best på meg selv. Og det blir litt som hvis du må ta syvende klasse om igjen og om igjen til det kjedsommelige selv om du har bestått eksamen. Det er grenser for hvor interessant det er å lære de samme tingene om igjen. Og hvor mye utbytte en har av å dra hver eneste dråpe ut av gamle historier en er ferdig med for lenge siden. Jeg har så lite positivt å si om terapeutisk tankegang etter jeg passerte metthetspunktet mitt. Hadde noen spurt meg før jeg nådde det hadde jeg sikkert hatt noe finere å si. Jeg mener etter all erfaring med slikt at den eneste funksjonen de fyller er å være en forståelsesfull venn hvis du ikke har noen i omgangskretsen din som forstår livet ditt. Så enten kan en finne "like barn" å leke med, en kan finne noen som ikke er like, men likevel forstår, eller en kan skrive ned alt en tenker på. For papiret kan ihvertfall ikke misforstå noe og en kan bruke god tid på å få sagt det en mener.

Jeg er enig med deg i å uttrykke de negative tankene også. Få de ut og slipp inn de positive etterpå :-)

Skriv en ny kommentar